Sağlık Turizm Ajansı https://zabunturizm.com Medical Tourism Agency Sun, 20 Mar 2022 08:07:32 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.2.2 https://zabunturizm.com/wp-content/uploads/2023/07/zabun-turizm-simge.png Sağlık Turizm Ajansı https://zabunturizm.com 32 32 Sağlık Turizmi Nerelerde Yapılır? https://zabunturizm.com/saglik-turizmi-nerelerde-yapilir/ Sun, 20 Mar 2022 08:07:32 +0000 https://mobilexport.com/?p=1074 Sağlık Turizmi Joint Commission International (JCI) akreditasyonuna uygun olan hastane, kurum ve kuruluşlarda yapılmaktadır. Dünyanın birçok ülkesi sağlık turizmi alanında yaptıkları yatırımlar ile JCI akreditasyonuna uygun tesisler oluşturmaktadır. Türkiye’de de JCI akreditasyonuna uygun birçok hastane, kurum ve kuruluş sağlık turizmi alanında hizmet vermektedir. Özellikle İstanbul’da sağlık turizmi başta olmak üzere İzmir, Antalya, Ankara Aydın, Afyon, Bursa, […]

The post Sağlık Turizmi Nerelerde Yapılır? first appeared on Sağlık Turizm Ajansı.

]]>
Sağlık Turizmi Joint Commission International (JCI) akreditasyonuna uygun olan hastane, kurum ve kuruluşlarda yapılmaktadır. Dünyanın birçok ülkesi sağlık turizmi alanında yaptıkları yatırımlar ile JCI akreditasyonuna uygun tesisler oluşturmaktadır. Türkiye’de de JCI akreditasyonuna uygun birçok hastane, kurum ve kuruluş sağlık turizmi alanında hizmet vermektedir. Özellikle İstanbul’da sağlık turizmi başta olmak üzere İzmir, Antalya, Ankara Aydın, Afyon, Bursa, Çanakkale, Kütahya, Manisa ve Denizli şehirlerinde sağlık turizmi yapılmaktadır. Bu şehirlerin bir kısmında medikal turizm yapılırken bazılarında ise termal sağlık turizmi ve ileri yaş ve engelli sağlık turizmi yapılmaktadır. Türkiye’de sağlık turizmi alanında hizmet veren hastane kurum ve kuruluşları iller bazında inceleyebiliriz.

İstanbul Sağlık Turizmi Nerelerde Yapılır?

İstanbul’da sağlık turizmi daha çok medikal sağlık turizmi kategorisinde yapılır. İleri teknoloji ve uzman hekimler ile donatılmış hastanelerde hizmet verilir. Alman Hastanesi, Acıbadem Hastanesi, İstanbul Hastanesi, Medicana Hastanesi, Amerikan Hastanesi, Hisar Kıtalararası Hastane, Florence Nightingale Hastanesi, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi, Medical Park Hastaneleri, Nöropsikiyatri Hastanesi NP İstanbul, Sema Hastanesi medikal sağlık hizmetleri, ileri yaş ve engelli sağlık turizmi hizmetleri sunulan hastanelerdir. Ayrıca İstanbul Tuzla kaplıcalarında termal sağlık hizmetleri de sunulur.

Ankara Sağlık Turizmi Nerelerde Yapılır?

İstanbul’da sağlık turizmi hizmetleri yoğun olmakla birlikte başkent Ankara’da da birçok sağlık turizmi yapılan kurum mevcuttur. Tıp Parkı Hastanesi, Ankara Güven Hastanesi, Anıt Hastanesi başta olmak üzere akredite edilmiş 29 adet hastane bulunmaktadır. Bunlardan bir kısmı özel hastane bir kısmı üniversite ve Kamu hastaneleridir. Ayrıca Ankara’da üç adet kaplıcada termal sağlık turizmi yapılmaktadır.

İzmir Sağlık Turizmi Nerelerde Yapılır?

Sağlık turizmi alanında gelişen şehirlerden biri olan İzmir’de bulunan 14 kamu hastanesi, 3 üniversite hastanesi, 11 adet özel hastane JCI akreditelerine uygun hale getirilerek sağlık turizmine açılması düşünülmektedir. Ayrıca İstanbul’da sağlık turizmi medikal sağlık turizmi alanında geliştiği gibi İzmir’in de wellnes ve spa sağlık turizminde geliştirilmesi düşünülmektedir.

Antalya Sağlık Turizmi Nerelerde Yapılır?

Türkiye’de sağlık turizmi alanında en çok gelişen şehirlerinden biri de Antalya’dır. Antalya’da bulunan 29 özel hastane, 28 kamu hastanesi ve 3 adet Eğitim ve Araştırma Hastanesi bulunuyor. Bu hastanelerin sağlık turizmine açılması ve şehrin bir merkez durumuna getirilmesi planlanıyor. Özellikle doğal güzellikleri ve sahilleri ile ileri yaş sağlık turizmi ve termal sağlık turizminde gelişmeler kaydedilmektedir

Termal Sağlık Turizmi Nerelerde Yapılır?

Sağlık turizmi alanında Türkiye’de gelecek vaat eden termal sağlık turizmi çalışmaları birçok doğal kaynaklara sahip şehirde devam etmektedir. Ülkenin termal turizmde en gelişmiş şehri Afyonkarahisar’dır. Ömer-Gecek Termal Turizm Merkezi, Sandıklı Hüdai Termal Turizm Merkezi, İhsaniye Gazlıgöl Kaplıcası, Bolvadin Heybeli Kaplıcası sağlık turizmi hizmeti verilen kurumlardır. Yine Kayseri, Denizli, Yalova, Bursa, Malatya, Kocaeli, Ankara, İzmir, Aydın ve Antalya şehirlerinde termal sağlık turizmi hizmeti veren kurumlar bulunmaktadır.

The post Sağlık Turizmi Nerelerde Yapılır? first appeared on Sağlık Turizm Ajansı.

]]>
Sağlık Turizmi Hukuku https://zabunturizm.com/saglik-turizmi-hukuku/ Sun, 20 Mar 2022 08:01:55 +0000 https://mobilexport.com/?p=1069 Sağlık turizmi hukuku, yabancılar hukuku, ceza hukuku, idari hukuk, ticaret hukuku, borçlar hukuku ve hukuk disiplinleri açısından ele alınabilecek bir konudur. Ülkeler arası sunulan sağlık hizmetlerinden kişilerin kanuni haklarını bilerek faydalanmaları gerekir. Bu konuda uluslar arası sağlık turizmi ve turistin sağlığının korunması hakkında kanuni yönetmelik bulunur. Sağlık turisti ile sağlık hizmeti sunan kurum veya hekim […]

The post Sağlık Turizmi Hukuku first appeared on Sağlık Turizm Ajansı.

]]>

Sağlık turizmi hukuku, yabancılar hukuku, ceza hukuku, idari hukuk, ticaret hukuku, borçlar hukuku ve hukuk disiplinleri açısından ele alınabilecek bir konudur. Ülkeler arası sunulan sağlık hizmetlerinden kişilerin kanuni haklarını bilerek faydalanmaları gerekir. Bu konuda uluslar arası sağlık turizmi ve turistin sağlığının korunması hakkında kanuni yönetmelik bulunur. Sağlık turisti ile sağlık hizmeti sunan kurum veya hekim ve aracı kurum arasında ortaya çıkabilecek olan hukuki anlaşmazlık milletlerarası özel hukuk çerçevesinde incelenir.

Örneğin sağlık hizmeti alınan ülke Türkiye sağlık turizmi kapsamında ise Türkiye’nin hukuki kuralları çerçevesinde dava yürütülse de milletlerarası özel hukuk kuralları çerçevesinde işlem yapılır. Sağlık turisti genel davranış kurallarına aykırı (haksız fiil) veya sözleşmeye aykırı olarak yaşanan durumlardan dolayı hastaneye, hekime ve aracı kuruma tazminat davası açabilir. Tazminat davası ilgili ülke hukuku kanunları ile milletlerarası özel hukuk kuralları çerçevesinde incelenerek hükme bağlanır.

Türkiye’de Sağlık Turizmi Hukuku

Sağlık turizmi hukuku Türkiye’de ‘’Milletlerarası Tıp Hukuku’’ kurallarına uygun olarak yürütülür. Ayrıca sağlık turizmi ticari bir konu olduğundan ‘’uluslar arası Ticari Hukuk’’ kuralları da kullanılır. Yabancı bir ülkeden sağlık hizmetlerinden faydalanmak amacıyla Türkiye’ye gelen bir sağlık turisti hizmet aldığı hastane, hekim, aracı kurum ve hatta Sağlık Bakanlığı’nın hukuki sorumluluğunun yerine getirilmediği gerekçesi ile dava açabilir. Açılan dava Türkiye hukuki yasaları ve Milletlerarası özel hukuk kuralları çerçevesinde incelenerek karara bağlanır.

Türkiye’de sağlık turizmi 2010 yılı itibarıyla büyük gelişme göstermeye başladığından sağlık turizmi hukuku da paralele olarak geliştirilmiştir. Sağlık hizmetlerinden yararlanmak amacıyla Türkiye’ye gelen ya da Türkiye’de tatil yaparken plansız bir şekilde hastalanan yabancı uyruklu kişiler haksız tıbbi uygulamalar ile karşılaşırlarsa hukuki, idari ve ceza davası açabilirler. Türkiye’de yürürlükte olan Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı Hakkında Yönetmelik kapsamında dava yürütülür ve karara bağlanır.

Türkiye’de Sağlık Turizmi Yasal Düzenlemeler

Sağlık turizmi hukuku kapsamında hazırlanan mevzuat, yönerge, yönetmelikler yayınlanmıştır. 2019-2023 yıllarını kapsayan 11. Kalkınma planı kapsamında sağlık turizminin geliştirilmesi ve daha aktif bir konuma taşınması karara bağlanmıştır. Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi ve Maliye Bakanlığı, Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı koordineli bir çalışma yürütecektir. Türkiye’de sağlık turizmi için hazırlanan yasal düzenlemeler şunlardır:

  • 23.07.2013 tarihli ve 25541 sayılı bakan onayı ile yürürlüğe giren ‘’sağlık turizmi ve turist sağlığı’’ hakkında yönergenin uygulanmasıdır.
  • 13.07.2013 tarihli ve 30123 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ‘’uluslararası sağlık turizmi ve turistin sağlığı’’ konulu yönetmelik geçerli olacaktır.
  • 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve bakanlığa bağlı olan kuruluşların teşkilat ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararname esastır.
  • 27.03.2002 tarihli ve 24708 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren özel hastaneler yönetmeliği ile özel kurum ve kuruluşların turistin sağlığı kapsamında vermek zorunda oldukları hizmetler belirlenmiştir.

 

The post Sağlık Turizmi Hukuku first appeared on Sağlık Turizm Ajansı.

]]>
Sağlık Turizmi İçin Türkiye’ye Davetlisiniz https://zabunturizm.com/saglik-turizmi-icin-turkiyeye-davetlisiniz/ Sun, 20 Mar 2022 07:44:19 +0000 https://mobilexport.com/?p=1064 Dünyada ve ülkemizde sağlık turizmi son yıllarda hızla yükselen bir trend olup çok önemli bir alternatif turizm çeşididir. Sağlık turizmi: Sağlığına kavuşmak için ikamet ettiği ülkeden başka bir ülkeye herhangi bir sebeple tedavi amaçla gidilmesidir. Tedavi amaçlı gidene de sağlık turisti denir. Sağlık turizmi sadece hastanelerde tedavi için gidilen bir turizm çeşidi olarak değerlendirilmemesi gerekir. […]

The post Sağlık Turizmi İçin Türkiye’ye Davetlisiniz first appeared on Sağlık Turizm Ajansı.

]]>
Dünyada ve ülkemizde sağlık turizmi son yıllarda hızla yükselen bir trend olup çok önemli bir alternatif turizm çeşididir.

Sağlık turizmi:
Sağlığına kavuşmak için ikamet ettiği ülkeden başka bir ülkeye herhangi bir sebeple tedavi amaçla gidilmesidir. Tedavi amaçlı gidene de sağlık turisti denir.

Sağlık turizmi sadece hastanelerde tedavi için gidilen bir turizm çeşidi olarak değerlendirilmemesi gerekir.

Sağlıklı yaşam sunan her türlü turizm sağlık turizmi kabul etmek gerekmekle birlikte sağlık turizmi 3 ana başlıkta değerlendirilmektedir.
1. Tıp Turizmi (Hastanelerde tedavi ve ameliyat vb. işlemler)
2. Termal Turizm (Termal Tesislerde rehabilitasyon ve dinlenme vb. hizmetler)
3. Yaşlı ve Engelli Turizmi (Geriatrik tedavi merkezi veya yaylalar da sosyal aktivitelerle birlikte uzun süreli konaklamalar)

Sağlık turizminin temel sebepleri:
1. Ülkesinde yüksek teknolojili sağlık hizmetleri ve profesyonel insan kaynaklarının azlığı veya yokluğu,
2. Tedaviyle birlikte tatil yapma arzusu,
3. Sağılık hizmetlerinin kendi ülkelerinde pahalı olması,
4. Çok daha kaliteli sağlık hizmeti almak istenmesi,
5. Kendi ülkesinde herhangi bir sebepten dolayı ameliyatının bilinmesini ,istenmemesi (Estetik Cerrahisi, İnfertilite tedavisi vb.)
6. Ülkesinde iklim ve coğrafi olarak tatil için kısıtlı imkan olduğu durumlarda yapılan turizm hareketliliği (ormanlık, yaylalar, tarihi ve kültürel zenginliği olan ülkelere gidiş),çoğunlukla termal tesisin veTermal Turizm imkanlarının çok olduğu bir ülkede tatil yapma talebi.
7. Kronik hastaların, yaşlıların ve engellilerin başka ortamlara gitme ve tedavi olma isteklerinin oluşması,
8. Uyuşturucu ve farklı bağımlılıkları olan kişilerin farklı veya daha uygun ortamlarda olma istekleri,
9. Kişinin hayata tutunma ve yaşam isteği.

Sonuç olarak sağlık turizmi çok çeşitli olup bir çok sebebi de içinde barındırmaktadır. Temel sebep daha iyi imkanlarda farklı bir ülkede sağlığını tekrar elde etmek için yapılan turizm çeşidi olup hızla yükselen bir sektördür.

Türkiye’de Sağlık Turizmi

Ülkemizde 42 adet JCI ile akredite olmuş uluslararası standartlarda akredite olmuş sağlık kuruluşu mevcuttur. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere özel, kamu ve üniversite hastaneleri dünyadaki en yüksek teknoloji ile donatılmıştır. Türkiye de birçok hastane de onkolojik tedaviler, kardiyovoskiler cerrahi, ortopedi, beyin cerrahisi, çocuk cerrahisi, estetik cerrahisi, göz ve dişte ileri teknolojili sağlık hizmetleri verilmektedir. Yine bu hastanelerde Cyberknife, robotik cerrahi, MR, hizmetleri, kemik iliği, organ transplantasyon. yapılabilmektedir. Sağlık bakanlığı sağlık turizmi dairesi başkanlığı bünyesinde 7/24 saat Arapça, İngilizce, Almanca ve Rusça dilinde Acil durumlarda 112, şikayet durumlarında 184 nolu hatlardan ve hastanelerde uluslararası hastalara tercümanlık hizmetleri mevcuttur. Tüm doktorlar mesleki zorunluluk sigortası yaptırmak zorunda olup herhangi bir tıbbi hata veya malpraktis durumunda hastaya sigorta tarfından anında tazminat ödenmektedir. Tüm hastanelerimiz ulusal akreditasyon kriterlerine göre hizmet vermekte olup yılda 2 kez denet- lenmektedir.Sağlık turizmi ile ilgili tüm işlemler ve koordinasyon kanun gereği Sağlık Bakanlığı sorumluluğundadır. Ülkemizde yaşayan 74 milyon insanın tamamı zorunlu sağlık sigortası olup hem özel hastaneden hem de kamu ve üniversite hastanelerinizden sağlık hizmeti alabilmektedir. Hastanelerde yapılan ameliyat sayıları, donanımlar ve kaliteli insan kaynağı ile ilgili veriler.

Özellikle bazı hastaneler(örneğin Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye yüksek ihtisas hastanesi, Siyami Ersek kardiyovasküler. Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi, Hacettepe tıp fakültesi,gibi) uzun yıllardır hizmet veren hastaneler olup binlerce ameliyat yapmış çok birikimli ve tecrübeli sağlık kuruluşlardır. Bunun yanı sıra son 10 yılda yapılan özel ve kamu hastaneleri teknolojik donanım ve fiziki şartlarıyla batı ülkelerini aratmayacak bir yapıdadır. Ayrıca termal turizm olarak kaynak açısından dünyada yedinci Avrupa da birinci sıradayız. Bu alanda çok donanımlı ve köklü termal oteller hızla yapılmaya başlanmıştır. Yatırımcılar için birçok teşvik mevcuttur. Sonuç olarak ülkenin iklimini, tabi güzelliklerini, tarihi ve kültürel bölgelerini hastanelerimizdeki batı standartlarındaki sağlık hizmetlerini ve termallerini kendi insanımıza sunduğumuz gibi çevremizde yaşayan tüm insanlara sunuyoruz. Sizlere sağlıklı bir yaşam için şifa kapısı olarak ülkemize davet ediyoruz.

Sağlık Turizmi İstatistikleri
Sağlık turizmi ile ilgili bazı istatistikler aşağıda verilmiştir:

Tıp Turizmi Alanında:
Ülkemize Yurtdışından Gelen Hastalar ve Geldikleri Branşları aşağıdaki gibidir.
2009 Yılı KamuÖzel Hastanelerine Gelen Yabancı Hasta Sayı Oranları

Ülkeler:
Almanya, Hollanda,Fransa, Türk Cumhuriyetleri, Avusturya ve Orta Doğu Ülkeleridir. %70’i bu ülkelerde gelmiştir.

2010 Yılı Kamu Özel Hastanelerine Gelen Yabancı Hasta Sayı Oranları
Özel Hastaneler(%92)
Kamu Hastaneleri(%8)

Branşlar:
Göz, Diş Ortopedi, Kardiyoloji, Onkoloji, Plastik Cerrahi ve Beyin Cerrahisidir ve %80’i bu branşlara gelmiştir. Ülkeler: Almanya, Hollanda, Avusturya, Irak, Suriye, Sudan, Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu, Belçika ve %20 diğer ülkelerdir.

SAĞLIK TURİZMİNDE YENİ DÖNEM

Türkiye’de sağlık sektöründe, son 9 yılda büyük atılımlar gerçekleştirilmiştir. Yapılan bir dizi reform sayesinde sağlık sisteminin kalitesi ve verimliliği yükseltilmiştir. Kamu sağlık hizmetlerinin yanı sıra son yıllarda özel sağlık hizmetleri de hızla gelişmeye başlamıştır. Türkiye; modern hastaneleri, yetişmiş insan gücü, alanında uzman doktorları, teknolojik altyapı ve tecrübe birikimi ile Avrupa standartlarında hizmet vermektedir. Türkiye’deki birçok özel hastanenin hizmet kalitesi dünyaca ünlü akreditasyon kuruluşlarınca onaylanmıştır. JCI (Joint Comissions International/Uluslararası Birleşik Komisyonu) ile akredite edilmiş 37 hastane, 3 laboratuvar, 1 nakil aracı ve 1 ayakta tedavi merkezi olmak üzere toplam 42 sağlık kuruluşuyla Türkiye, dünyada ikinci sıradadır.Türkiye coğrafi konumu, sahip olduğu sağlık kuruluşları, sektördeki yetişmiş ve eğitimli insan gücü, kaplıcaları ve doğal güzellikleri ile Sağlık Turizmi açısından bir çekim merkezidir. Hem tarihi ve kültürel zenginliği, hem de sağlık alanındaki gelişmişlik seviyesi ile Türkiye, dünyanın on gözde ülkesinin içinde yer almaktadır. 2011 yılında 33 milyon 27bin 943 yabancı turist sayısına ulaşan Türkiye, ileri teknoloji kullanan ve fiyat avantajı sunan sağlık tesisleri ile Sağlık Turizminin parlayan yıldızıdır.

Sağlık Turizmi İçin Türkiye’ye Davetlisiniz…

Dünya ülkeleri artık Türkiye’yi yeni sağlık ortağı ve yükselen medikal turizm merkezi olarak tanıyor. Türkiye, sahip olduğu medikal ve termal turizm kaynaklarını, spa ve wellness imkanlarını beş yıldızlı otellerle birleştirerek, sağlık turistine kaliteli ve ucuz turizm paketleri sunmaktadır.

Sağlık İçin Uzaklara Gitmeyin

Türkiye, eşsiz ve stratejik coğrafi konumu ile Avrupa, Asya ve Orta Asya’ya sınırı bulunan iki kıta arasındaki kavşak noktasıdır. Birçok ülkeden uçakla kolay ve kısa sürede ulaşılabilir. Türkiye, geçmişinden gelen misafirperverlik geleneğini medikal turizm hizmeti anlayışıyla birleştirmiştir. Sağlık turistinin Türkiye’ye ayak basmasından itibaren, evine uğurlanana kadar ihtiyaç duyabileceği her türlü hizmet, uzman sağlık personeli ve acente yetkilileri tarafından karşılanmaktadır.

SAĞLIK TURİZMİNDE SON SÖZ

Türkiye, sağlık sektöründe çok iyi yetişmiş ve eğitimli insan gücüne sahiptir. Yabancı dil bilen doktor ve sağlık çalışanlarıyla iletişim konusunda sorun yaşanmamaktadır. Sağlık turisti, kafasında oluşan her türlü soruya kolaylıkla cevap alabilir. Ayrıca ameliyat öncesi ve sonrasında gerek doktorlar gerekse hemşireler tedavi olan sağlık turistini yeterli düzeyde bilgilendirerek moral olarak iyi olmasını sağlamaktadırlar.

İklim dezavantajları nedeniyle özellikle romatizmal hastalıkların yoğun olarak görüldüğü Kuzey Avrupa ve İskandinav ülkelerinde termal turizme olan talep daha fazladır. İklim, fiyat, güvenlik ve ulaşım açısından göreceli avantajlara sahip ülkemiz tıp turizmi, spa&wellness ve kaplıca turizmi, ileri yaş ve spor turizmi açılarından olağanüstü avantajlı bir konumda olup her kesime hitap edebilecek niteliklere haizdir. Ayrıca, coğrafi yakınlık, ülkelerinde bulunmayan doğa ve iklim şartları nedeniyle ve kültürel benzerlik faktörleri de göz önünde bulundurulduğunda Türkiye Ortadoğu ülkeleri içinde önemli bir sağlık ve termal turizm destinasyon ülkesi olabilecek konumdadır.

Orta Doğu ülkeleri ile son zamanlarda sağlanan vize muafiyetleri, sınırlarda sağlanan kolaylıklar ve diğer siyasi ve kültürel ilişkiler marifeti ile bu bölgelerden yapılan seyahatlerde önemli artışlar kaydedilmektedir. Gelişmiş ülkelerde sağlık giderlerinin fazla olması nedeniyle hastaların tedavi hizmetlerini azaltmaya yönelik olarak sağlık hizmetlerinin daha düşük maliyetli ülkelerden temin edilmesi eğilimi artmaktadır. İsveç, Norveç ve Danimarka’dan sonra Almanya ve Hollanda’daki bazı özel sigorta şirketlerinin de termal tedavileri için Türkiye’ye göndereceği hastalarının masraflarını karşılama kararı almaları ülkemizde termal turizm açısından önemli bir pazar payı oluşturmaktadır.

Sağlık turizmi, insanların sağlıklarına gösterdikleri özen arttığı, sağlık hizmetleri rekabetçi duruma geldiği ve maliyet farkları ana unsur olarak kaldığı takdirde ülkemizde gelecekte daha da hızlı bir artış gösterecektir. Özellikle plastik cerrahiye olan talep artışının devam edeceği, böylece denizaşırı hizmetler için de önemli bir talep oluşacağı ve sağlık turizmin temel öğesi olan kalp ameliyatları ile yer değiştireceği uzmanlarca tahmin edilmektedir. Türkiye verdiği kaliteli ve ekonomik sağlık hizmetleriyle öncelikli olarak komşu ülkelerdeki yaklaşık 1milyar nüfusa sağlık turizmi kapsamında hizmet vermeye hazırdır. Pek yakında ülkemiz Sağlık turizmi konusunda dünyada bir numara olacaktır.

The post Sağlık Turizmi İçin Türkiye’ye Davetlisiniz first appeared on Sağlık Turizm Ajansı.

]]>